3D illustrasjoner av et hvitt bad med badekar

SPONSET INNLEGG Har du satt deg inn i hvor mange baderomsmøbler det faktisk er i DDS? Jeg bestemte meg for å sjekke ut dette og plassere alle variantene ved siden av hverandre. Her er resultatet og da har jeg ikke engang tatt med flere varianter man kan få hvis man justerer bredde og lengde på f.eks badekarene og dusjene.

3d illustrasjoner Ulike baderomsmøbler fra DDS
3d illustrasjoner eksempler på vask fra DDS
3d illustrasjoner Dusj med glassvegger
3d illustrasjoner Badekar med detaljer

Her der noen detaljer. Glasset på dusjveggene er laget med vanndråper rennende nedover. Badekarene har mange fine detaljer på sidene. Noen av de har også detaljerte føtter.

HVORDAN BRUKE MODELLENE FRA DDS?

Neste spørsmål blir jo da hvordan kan man bruke disse modellene. Selv liker jeg å manipulere modellene litt før jeg lager illustrasjoner. Det er fordi DDS ikke lar deg koble bestemte materialer til en enkel modell, men endringen blir foretatt på samtlige modeller. Sett at jeg foreksempel ønsker hvit porselen på en vask og en annen farge (sort) på et annet bad i huset. Ulike farger på disse kan ikke endres direkte i DDS, så jeg foretrekker å modellere disse i Sketchup først for deretter å hente de inn i enten DDS eller Lumion med endringene.

Det jeg da gjøre er å hente inn modellene som 3ds filer i Sketchup og bearbeide de litt der. Det kan f.eks være å glatte ut overflater som er litt for kantete pga polygonene de er bygd opp av, endre farger på deler av modellen, legge til elementer som f.eks håndduk over glassveggen i dusjen eller sette ut litt dekor på vasken på badet (krukker, flasker o.l).

Modellen lagres så som 3ds filer og hentes inn i enten DDS eller Lumion for render. Vær obs på at DDS krever mer minne enn en normal arbeids-PC hvis det er 3d modeller med mange polygoner.

Illustrasjonene er laget i Lumion.

3D illustrasjoner signatur
  • 3D illustrasjoner 6 photoshop teknikker alle 3D illustratører bør kjenne til

  • lage 3D illustrasjoner