Noen av dere har kanskje lagt merke til det allerede, det er en elefant i nesten alle mine bilder. Noen ganger er den lett synlig, andre ganger mer integrert i bildet. Klarer du å finne den?

Hvorfor elefant? Jo, hvorfor ikke. Ulike metaforer som omhandler elefanter kan jeg knytte opp mot 3D illustrasjoner:

«EN ELEFANT GLEMMER ALDRI»

Vel, jeg glemmer mye, men når man først har laget en blogg eller et bilde og offentliggjort dette på det store vide nettet, ja da glemmes det aldri…

«ELEFANT I PORSELENSBUTIKK»

Den metaforen kan brukes om mine første forsøk på 3D illustrasjoner. Ikke visste jeg hva jeg drev med og ikke visste jeg hvordan jeg skulle fikse problemer jeg laget for meg selv og alt var bare kaos og informasjonen på nett var ofte motsigende. Så å trampe rundt som en elefant i en porselensbutikk er en passende beskrivelse av min introduksjon til 3D illustrasjoner.

«ELEFANTEN I ROMMET»

Denne er nok den metaforen som jeg har brukt mest. Billedlig og metaforisk.

Metaforisk så den noe som er tilstede, men som ingen snakker om. Dette kan ofte knyttes opp mot 3D-illustratøren. Siden jeg, som arkitekt, er i byggebransjen så opplever vi ofte at ved presentasjoner av et prosjekt så står navnet på den skal selge prosjektet og navnet på megleren. Navnet på den som har laget illustrasjonene (og sitter med opphavsretten) opplever ofte at logo, signatur og nettadresse blir klippet bort fra bildet…Med andre ord illustratøren blir elefanten i rommet. Den som alle ser, men aldri snakker om.

Billedlig så fungerer den som en slags signatur på mine 3D illustrasjoner ved at jeg gjemmer en elefant i bildet eller rommet om du vil. Elefanten har alltid samme form, men ulik farge, tekstur, struktur og størrelse. Min elefant skal du slite med å klippe ut fra bildet!

KLARER DU Å FINNE ELEFANTEN I BILDENE UNDER?

Jente med hund kommer til en balkong i en hage, laget av 3D illustrasjoner

Jente med hund kommer til en balkong i en hage, laget av 3D illustrasjoner

Blått kjøkken - 3D illustrasjoner

3D illustrasjoner signatur
  • 3D illustrasjoner 6 photoshop teknikker alle 3D illustratører bør kjenne til

  • lage 3D illustrasjoner