BRUK AV SKALAFIGURER

Noen ganger kan enkelte illustrasjoner virke litt tomme og følelsesløse. Da kan man benytte seg av skalafigurer som jeg har brukt på bildene på denne sidene.

Jeg foretrekker å bruke 3D modeller fordi da kan man sette de inn i modellen av et rom uten å måtte tenke på skygger og refleksjoner av og på denne personen. Renderprogrammet tar seg av dette. På illustrasjonene har jeg valgt å bruke disse modellene:

Mann som lener seg på en overflate

Jente i t-shorte og shorts

Mann spillende på gitar

Kvinne i bukser

Kvinne i sommerkjole

NÅR SKAL MAN BRUKE SKALAFIGURER?

Selv synes jeg at skalafigurer fungerer best om de er litt i bakgrunnen. Blir skalafigurene plassert i front av bildet blir det fort at illustrasjonene handler om disse personene. Det kan sammenlignes om du tar et fotografi av dine kjære eller om du tar et bildet hvor fremmede tilfeldigvis kommer inn i synsfeltet. Slike fremmede kan være med på å skape en dybde i bildet uten at illustrasjonen handler om disse. Sammenlign de to illustrasjonene under denne teksten og du ser fort at illustrasjonen med han som spiller gitar har fokus på han, mens bildet med personene i bakgrunnen ikke får samme fokus på skalafigurene.

3D illustrasjoner signatur
  • 3D illustrasjoner 6 photoshop teknikker alle 3D illustratører bør kjenne til

  • lage 3D illustrasjoner