3D MODELLER MED HØY KVALITET

Jeg har endelig funnet en nettside som selger gode 3D-modeller av møbler.; design connected.

Se bare på illustrasjonene på denne siden og legg merke til alle detaljene. Modellene koster litt, prisene er opp til 35 euro for et møbel. Det vil si ca 330,- norske kroner. Men modellene kommer ferdig med materialer koblet til de ulike delene på modellen. Det eneste du må justere er glans, refleksjon og evt normalmap (bump). Modellene kommer ikke alle sammen med maps på disse, men de fleste renderprogram har mulighet for å endre disse i selve programmet. Jeg savner de ikke når jeg bruker Lumion da det har innebygde slidere man bare justerer for å få den effekten man ønsker.

ER DET VERD DET?

Synes du det var for dyrt for en modell? De tilbyr forskjellige løsninger med forhåndsbetaling, månedlig abonnement eller årlig abonnement. Med årlig abonnement med det høyeste antall modeller du kan laste ned (36 stk) kan du presse prisen så lavt som 2,75 euro (ca 26 kroner!).

Så gjenstår bare spørsmålet; er det verd det? For noen som jobber med 3d illustrasjoner på hobbybasis så er nok dette dyre modeller, men for den som driver kommersielt så er dette småpenger. Vil du redusere kvaliteten på illustrasjonene dine ved å ikke bruke gode 3D modeller og heller satse på at «gratis» modeller fra 3D warehouse er «bra nok»? Eller satse på at noen har kjøpt disse modellene tidligere og lagt de ut på nettet så du kan laste de ned kostnadsfritt? Tar du sjansen på å bruke tyvgods? Tenke heller på hvor mange timer må du jobbe for å tjene 330,- sammenlignet med hvor lang tid ville du brukt på å lage denne modellene selv. Og hvis du bruker samme modell flere ganger så reduseres kostnadene dine pr illustrasjon ytterligere.

For min del så synes jeg at dette så absolutt er verd kostnadene. Som bonus så får du også veldig gode materialer med på kjøpet.

3D illustrasjoner signatur
  • 3D illustrasjoner 6 photoshop teknikker alle 3D illustratører bør kjenne til

  • lage 3D illustrasjoner