LÆR MER OM 3D ILLUSTRASJONER OG HVORDAN DE LAGES

Denne nettsiden er en norsk bloggbasert nettside med tips og beskrivelser av hvordan man lager 3d illustrasjoner. Det vil være fokus på norske byggeskikker og materialer du får tak i i Norge. Siden er egnet for studenter, arkitekter og illustratører innen boligmarkedet. 

DDS benyttes som tegneprogram, Sketchup som modelleringsprogram og Lumion som renderprogram så det vil være fokus på disse tre programmene. Selv om tekstene er knyttet mot spesifikke program kan de «oversettes» til andre programmer.

Render som lages og vises som eksempler er arkitektoniske illustrasjoner.

BLI MEDLEM

Å VÆRE MEDLEM GIR DEG FØLGENDE FORDELER:

 • Varsel når nye blogginnlegg er publiserte

 • Tips om hvor det er salg av tegneprogrammer, tilleggsprogrammer, 3d modeller og materialer

 • Tips om nettsider og videoer som er verd å sjekke ut

 • Tilgang til rabatt koder

 • Tilgang til gratisprodukter fra 3D illustrasjoner

 • Passord for å komme inn på sider som kun er tilgjengelige for de som abonnerer

 • E-post sendes ut 1-2 ganger pr måned

 • Alt dette er kostnadsfritt

Ja, takk. Dette vil jeg være en del av
Meld deg inn som medlem hos 3D illustrasjoner og motta månedlige e-poster med tips, tilbud og gratisprodukter som materialfiler, 3d modeller eller andre godbiter.

HAR DU ØNSKER OM Å LØFTE DIN KOMPETANSE?

I dagens digitale samfunn etterspørres stadig bedre fremstillinger av produkter. Innen byggebransjen, og da spesielt nybygg, faller man fort ut av markedet hvis man ikke har gode illustrasjoner som forteller hvordan den nye boligen vil bli seende ut. Tiltakshavere er ikke lengre fornøyde med plantegninger i 2D når de vet at de kan få se boligen i 3D eller med 3d illustrasjoner. Fall ikke bakpå som arkitekt eller entreprenør, men sørg for at dine kunder får den visuelle fremstillingen de ønsker. 3D verden kan være skummel å kaste seg ut på. Man trenger ikke å levere fotorealistisk illustrasjoner hver gang man kommuniserer med en kunde, men man kan lære seg et par små knep hvor man fremstiller bygningskroppen i en tredimensjonal form. Høres dette interessant ut?

Da er dette noe for deg!

Ta kontroll

Å lage 3d illustrasjoner behøver ikke å være noe du trenger å innhente eksterne firma for å gjøre. Finn ut selv hva du kan gjøre og ikke gjøre, men mest av alt finn ut hva du kan lære deg å gjøre. Mer kompetanse du selv har jo bedre klarer du å fremstille illustrasjoner for dine kunder.

Øk din kompetanse

Bygg på den kompetansen du allerede har og øk dine kunnskaper om 3d illustrasjoner. Alle kan noe som man kan bygge videre på. Heng med på utviklingen i markedet innen 3d fremstillinger. Invester i deg selv.

Ta en større markedsandel

Mer du klarer å tilegne deg av informasjon og ferdigheter innen 3d illustrasjoner, jo større markedsandel har du muligheten til å ta. Øk dine ferdigheter ved å trene på å lage 3d illustrasjoner. 

øk din kompetanse

HVEM ER JEG

Mitt navn er Marianne Sandmark. Jeg har en mastergrad i arkitektur, en bachelorgrad i kunsthistorie og gikk tegning, form og farge på videregående. Under disse studiene har jeg tilegnet meg kunnskap om tema som bildeanalyse, bildekomposisjon, fargeteori og lyssetting. Jeg jobber fulltid som arkitekt hos Idehusgruppen, men driver denne bloggbaserte nettsiden på deltid.

I mars 2017 bestemte jeg meg for å sette meg litt mer inn i fremstillinger av boliger i 3D. Jeg valgte å investere i renderprogrammet Lumion og tilleggsprogrammet Sketchup. Når jeg startet opp var det ingen kurs tilgjengelig på bruk av programmene på norsk, men det er store mengder tilgjengelig materiell på diverse forum og youtube.

Jeg satte da igang med å lese meg opp på emnet og så utallige videoer. Noe var svært informativt, andre var overhode ikke det. Jeg savnet en norsk side å støtte meg til. Da jeg ikke lyktes med å finne en side så tenkte jeg, «ja, ja da får jeg lage min egen side da». Det startet med en blogg som har vokst seg litt større til å bli en mer bloggbasert nettside om 3d illustrasjoner.

Siden er konstant under utvikling da mine kunnskaper også er det. I blogginnleggene vil jeg dele de erfaringen jeg får når jeg lager illustrasjoner. Mine tips er på ingen måte ment å være fasitsvar, men de kan hjelpe deg til å komme videre.

Håper jeg hører fra deg 🙂

mvh

Marianne Sandmark

Marianne Sandmark ENK
org. nr: 991 096 833

render - 3D illustrasjoner

ER DETTE NOE FOR MEG?

 • For arkitekter, studenter og illustratører som jobber innen arkitektur
 • For deg som vil lære mer
 • For deg som vil utvikle ferdigheter
 • For deg som ønsker tips om nettsider og forum
 • For deg som vil ha gratis 3d modeller
 • For deg som vil ha gratis materialer
 • For deg som vil selge inn dine ideer til tiltakshavere
 • For deg som vil henge med i utviklingen
 • For deg som er fornøyd med en 2d fremstilling
 • For deg som ikke tror på utvikling
 • For deg som er ferdig utlært
 • For deg som ikke har tatt steget inn i den digitale verden
MELD MEG PÅ!

Ved å melde deg inn som medlem samtykker du i at 3D illustrasjoner kan sende deg e-post 1-2 ganger pr måned. Retningslinjer for personvern.