En liten ting jeg har slitt med når det gjelder illustrasjoner av hytter i skogheimen så er det å få til terrenget riktig. En skogbunn i består ikke av plen som de fleste renderprogram tilbyr som standard, det er lyng, lavtvoksende skogsbær, kratt, røtter og forskjellige nedfall fra vegetasjon som kongler, blad, barnåler og lignende.

MEGASCAN

Nettsider som fokuserer på teksturer (substance, poliigon, cg-texture o.l) har ikke planter og teksturer fra den skandinaviske faunaen, men det har megascan! Quixel megascan er et firma som baserer seg på 3d scannede teksturer og objekter. Siden dette firmaet er svensk vil du finne mange scannede objekter og bilder fra den skandinaviske faunaen. Hurra! Her kan du finne mange godbiter.

Quixel magascan har et eget program, Quixel mixer, hvor man kan lage egne mixer av materialene. Ut fra den lille testingen jeg fikk gjort og eksemplene på youtube så virker dette programmet å være svært brukervennlig og intuitivt. Så langt liker jeg det. Dessverre så gikk min laptop varm veldig fort så jeg torde ikke fortsette å bruke programmet. Så jeg anbefaler at du bruker dette programmet på en litt kraftigere pc.

BRUK AV ATLAS

Selv har jeg brukt mange av atlasen deres for å lage meg en skogbunn. En atlas er et scannet 2D bilde av en plante, f.eks en blåbærbusk eller er gresstue. For å bruke disse kan du for eksempel lage den en 3D figur i Sketchup som jeg har laget under. Den består av flere «ark» som er svakt krummet og står sammen som om det er en tue med ark.

Skogbunn megascan sketchup

KOBLE MATERIALER

Hvert av disse arkene har fått sin egen farge, så jeg kan koble forskjellige bilder til hvert ark. Bildene jeg bruker er fra Megascan og her ser dere forskjellige varianter hvor jeg har laget en tue med blåbær, en med tyttebær, en med lyng og en med villblomster og gress. Når man legger materiale til disse arkene er det viktig å bruke png filer hvor bakgrunnen er fjernet.

Skogbunn megascan sketchup

Alle ulike typer tuer har jeg brukt samme grunnfigur, jeg har kun endret materiale på de ulike arkene. Man kommer langt med kun en modell. Selv om jeg har laget en modell som fungerer som en tue vil jeg anbefale at dere også lager noen enkelt ark da man noen ganger kan ha behov for å plasser et bestemt plante i en bestemt vinkel.

KONTEKST

Sett som en individuell tue så ser de kanskje litt merkelige ut, men flere tuer satt i en sammenheng med noen steiner og trær får man et litt bedre bilde som kan passe inn i den norske faunaen. Her er noen eksempler:

Skogbunn megascan sketchup

Skogbunn megascan sketchup

Skogbunn megascan sketchup

Skogbunn megascan sketchup

Skogbunn megascan sketchup

3D illustrasjoner signatur
  • 3D illustrasjoner 6 photoshop teknikker alle 3D illustratører bør kjenne til

  • lage 3D illustrasjoner